Föreningen

Sedan 2006 driver den ideella Kulturföreningen Tornet verksamhet inom området samtidskonst. Föreningen vill skapa förutsättningar för oväntade och oförutsedda konsthändelser av tillfällig karaktär på en nationell och internationell nivå. Målet är att nå nya publikgrupper som ej tidigare kommit i kontakt med samtidskonst.
Utgångspunkten för konstnärliga aktiviteter är ett luftvärnstorn från andra världskriget. Tornet är beläget högst upp på Nolhaga berg som ingår i Nolhagaparken, centralt belägen i Alingsås. Besökare kommer till Nolhagaparken av många olika anledningar och drabbas av samtidskonst på Tornet som är väl synligt på långt håll.

Vill du ha inbjudningar till våra vernissager och önskar information om de konsthändelser vi arrangerar, skriv ditt namn och mailadress i fälten nedan.

Namn och mailadress

Vi har ett samarbetar med konstscenen Röda Sten i Göteborg och Sagabiografen i Alingsås, då de direktsänder från Metropolitanoperan.

Bild på vår logga

Kontaktperson, Ove Thorsén ordförande